Ανελκυστηρες Ατομων

Ηλεκτρομηχανικοί με Μηχανοστάσιο

Οι ηλεκτρομηχανικοί ανελκυστήρες με μηχανοστάσιο έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης σε οποιονδήποτε τύπο κτιρίου. Το μηχανοστάσιο βρίσκεται στο πάνω ή το κάτω μέρος του κτηρίου. Από τους πιο κλασικούς ανελκυστήρες, χρονικά είναι οι πρώτοι που χρησιμοποιήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα οι ηλεκτρομηχανικοί ανελκυστήρες χαρακτηρίζονται από την απρόσκοπτη λειτουργία τους όταν υπάρχει μεγάλος όγκος εκκινήσεων, πολλές στάσεις και μεγάλες διαδρομές, διατηρώντας αξιοπρεπή ταχύτητα.

Στους ηλεκτρομηχανικούς ανελκυστήρες υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής μεταβλητής συχνότητας (inverter), η οποία προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, με κυριότερο την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ως και 40%.

Gougousislift - μηχανικός ανελκυστήρας

  Ηλεκτρομηχανικοί χωρίς Μηχανοστάσιο  (MRL)

Εγκαθίστανται συνήθως σε κτίρια με υψηλές απαιτήσεις μεταφοράς, στα οποία πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός διαδρομών και έχουν υψηλές απαιτήσεις σε ταχύτητα.
Ο κινητήριος μηχανισμός του βρίσκεται τοποθετημένος στο πάνω εσωτερικό μέρος του φρεατίου (άνω απόληξη) και ο πίνακας χειρισμού ελέγχου είναι ενσωματωμένος σε κάποιο χώρο παραπλεύρως, όπως το κάσωμα της πόρτας.
Βασικά χαρακτηριστικά του είναι η υψηλή ενεργειακή απόδοση με χρήση κινητήρα PMSM χωρίς μειωτή Gearless και η υψηλή ταχύτητα.

Ηλεκτρομηχανικός ανελκυστήρας MRL χρωματοπωλείο Ξυδέας

Ανελκυστήρας MRL χρωματοπωλείο Ξυδέας

Ηλεκτρομηχανικός ανελκυστήρας MRL χρωματοπωλείο Ξυδέας

Υδραυλικοί ανελκυστήρες με μηχανοστάσιο

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες με μηχανοστάσιο είναι οι ανελκυστήρες στους οποίους η αναγκαία ενέργεια για την ανύψωση του φορτίου προέρχεται από μια ηλεκτροκίνητη αντλία η οποία βρίσκεται εντός μιας δεξαμενής λαδιού και υπάρχει χώρος μηχανοστασίου στον οποίο τοποθετείται η υδραυλική αντλία.

Συνήθως τοποθετούνται σε μικρές ή μεσαίου μεγέθους πολυκατοικίες ή σε κτίρια για ευρύ κοινό αλλά με μικρές αποστάσεις μεταξύ των ορόφων.

Βασικό πλεονέκτημα τους είναι η ευελιξία τους στην τοποθέτηση και o αυτόματος απεγκλωβισμός στην περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπάρχει δυνατότητα για Υδραυλικούς ανελκυστήρες Νέας Γενιάς – Green Edition διαφοροποιούνται από τη συμβατική τεχνολογία καθώς προσφέρουν άριστη ποιότητα κίνησης με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας έως 50%. Συνοδεύονται από ενεργειακή μελέτη και πιστοποιητικό κατηγοριοποίησης κατανάλωσης ενέργειας κατά VDI 4707.

 

Υδραυλικός ανελκυστήρας ατόμων Dr Pharmacy πλατεία Ομονοίας

Υδραυλικός ανελκυστήρας ατόμων Dr Pharmacy πλατεία Ομονοίας

Υδραυλικοί χωρίς Μηχανοστάσιο

Οι Υδραυλικοί Ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο τοποθετούνται σε κτήρια στα οποία δεν υπάρχει χώρος μηχανοστασίου,

και έτσι υπάρχει δυνατότητα ο κινητήριος μηχανισμός τους να βρίσκεται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο μεταλλικό ερμάριο.

Οικιακοί ανελκυστήρες – Maisonlift

Ο υδραυλικός ανελκυστήρας ο οποίος αποτελεί την κατάλληλη λύση για μεταφορά προσώπων σε κτίρια με φρεάτιο, αλλά και σε κτίρια χωρίς φρεάτιο για τα οποία προσφέρεται η λύση αλουμινοκατασκευής ή σιδηροκατασκευής φρεατίου.

Η χρήση του βρίσκει εφαρμογή σε διάφορους τύπους κτιρίων, όπως μεζονέτες, επαγγελματικούς χώρους και γενικότερα κτίρια με περιορισμούς στο βάθος πυθμένα ή στο ύψος τελευταίου ορόφου.

Επίσης, χάρη στις μεγάλες διαστάσεις θαλάμου και πόρτας είναι κατάλληλος για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α), ηλικιωμένους και γενικότερα άτομα με κινητικές ιδιαιτερότητες.

Συνοδεύεται από πιστοποιητικό εξέτασης τύπου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 95/16 ΕΚ (φορέας TUV) και εναρμονισμένο με το πρότυπο EN 81-21.

*διαθέσιμος και με inverter VVVF


[contact-form-7 id="10" title="Φόρμα επικοινωνίας 1"]